Bécsben jártunk - Vienna BBQ Days beszámoló
Ismét egy nagyszerű hétvégén vagyunk túl!
Bécsben jártunk, a Vienna BBQ Days-en. 2020-ban ez volt az első megmérettetésünk a covid miatt kialakult sajnálatos helyzet miatt, ezért méginkább igyekeztünk kihozni belőle a maximumot. Egyre szebb ez a verseny, Alexander Dobernig igazán odatette, amit oda kellett, köszönjük a nagyszerű szervezést, mert nagyon jól éreztük magunkat!
Eredményeink:
1. nap
Csirke: 1.
Oldalas: 13.
Lapocka: 5.
Szegy: 13.
A fenti helyezések az összetett 9. helyhez voltak elegendőek, ami nem túl biztató kezdet, de az első helyezés csirke kategóriában nagyon szép siker - hosszú felkészülés után végre kezd minden a helyére kerülni.
2. nap
Csirke: 2.
Oldalas: 1.
Lapocka: 12.
Szegy: 13.
Ezen a napon összesítésben a 6. helyen zártunk, ami már kissé megnyerőbb az előző után. Az oldalas top pozíciónak viszont borzasztóan örülünk, mert ez is igen nehéz kategória, ami nekünk eddig nem volt tökéletes.
Kissé viszontagságos húsbeszerzés után sikerült elindulnunk a versenyre és igaz ami igaz, már elszoktunk ettől a rohanó tempótól. Marha szegy kategóriában sajnos nem tudtuk a megszokott állagot és minőséget hozni, ami az eredményekben is meglátszott. Egy ausztrál szeggyel vágtunk neki a próbának, a következő alkalommal viszont vissza fogunk térni a korábban már bevált alapanyaghoz.
Nagyon örültünk, hogy rajtunk kívül ennyi magyar csapat indult, nagyszerű élmény volt a Fehér Nyúl Brewery BBQ, a Fulac BBQ és a The BarbeCube mellett versenyezni! Gratulálunk mindenkinek és reméljük, hogy mielőbb újra találkozunk!
Mindenkinek köszönjük a segítséget! Támogatóinknak pedig azt, hogy ebben a nehéz helyzetben is kitartanak mellettünk:
BBQ Pit Box
PICK Friss hús
Eric ten Hove
Vuur en Rook
Tűztér
Nem utolsó sorban köszönet a feleségemnek, Kurunczi Margitnak, nélküle nem sikerült volna!