Egy közös kaland kezdete
A Suncity BBQ Szeged életében a 2019-es év igen meghatározó időszak volt. Mindez annak köszönhető, hogy nagyon jól szerepeltünk a nemzetközi BBQ versenyeken, illetve lehetőségünk volt részt venni az amerikai BBQ világbajnokságon is! 2020-ban pedig továbbra is folytatjuk utunkat, ráadásul remek Partnerekkel karöltve!
Az eseménydús tavalyi évben a Suncity BBQ zászlaja alatt a KCBS (Kansas City Barbeque Society) rendszerében 11 versenyt teljesítettünk, ahol végül a 40. helyet foglaltuk el a több, mint 2600 résztvevő közül. Az európai csapatoknak szervezett EBCC-CUP elnevezésű versenyen az összesített 5. helyen végeztünk, mindemellett 4 Grand Champion és 1 Reserve GC címet is elnyertük ezen a versenysorozaton. Ezeken túlmenően a The Jack Daniel's World Championship Invitational Barbecue világbajnokságon is megmérethettük magunkat.
Azonban nem kizárólag a versenyszereplések és az elért eredmények miatt volt különleges a tavalyi év a számunkra. A gyakorlások és a felkészülések mellett gőzerővel kerestük a hazai húsbeszerzési lehetőségeket is, hiszen valljuk, hogy hazai alapanyagokból is lehet minőségi, akár európai versenyeken is maximális pontszámot hozó eredményt elérni. Nagy örömünkre, rövid időn belül sikerrel is jártunk, hiszen BBQ versenyeredményeinknek köszönhetően felfigyelt ránk a PICK Friss hús. Már első találkozásunk alkalmával lehetőségünk nyílt a St. Louis cut oldalas, illetve a Boston Butt típusú lapocka megszemlélésére. Annyi év keresgélés után végre kezünkben tarthattunk egy tökéletes Money Musclet, ami óriási dolog, hiszen addig a pillanatig nem is találtunk idehaza ehhez hasonlót!
Hálásak vagyunk a PICK Friss húsnak, hiszen a kiváló BBQ húsalapanyagok biztosítása mellett bizalmat is szavaztak nekünk, ami által elindulhatott egy közös együttműködés, melynek köszönhetően lehetőségünk adódott kijutni a Jack Daniel’s BBQ világbajnokságra! Mindez nem jöhetett volna létre a PICK Friss hús szponzorációja nélkül, hiszen a versenyzés és az arra való felkészülés nem csak időigényes, hanem költséges is, és emiatt sokáig kérdéses is volt számunkra a világbajnokságra való kijutás.
A jövőbe tekintve úgy tűnik, hogy a 2020-as év sem lesz izgalmak nélküli, hiszen a szegedi Suncity BBQ csapataként továbbra is részt veszünk az európai versenysorozaton. A hónapok óta tartó versenyre való felkészülésünk és az ízprofilunk tovább finomítása során szinte teljességgel kiismertük a sertés lapocka, illetve a sertés oldalas tulajdonságait. Ezen tapasztalatok megszerzésével e két hústípust mondhatni tökéletesen készítjük el a versenyeken. A tavasz közeledtével pedig lassan indul az idei versenyszezon is, amit már izgatottan várunk!