
Székelykáposzta új szinten – füstösen, szaftosan, BBQ-stílusban!
A székelykáposzta igazi magyar klasszikus – de nálunk ez sem ússza meg egy kis BBQ-varázs nélkül! 🤩 A füst, a jóféle hús, és a gondosan összeválogatott fűszerek új szintre emelik ezt a hagyományos ételt. Ha kipróbálod, garantáltan nem térsz vissza a régi verzióhoz! 🫢
🛒 Hozzávalók:
- 1 kg savanyú káposzta
- 1 kg sertéshús kockázva (fele-fele arányban lapocka és csülök)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál zsír (szegyzsír ajánlott, de más is megteszi)
- 3 db babérlevél
- ½ evőkanál pirospaprika
- 1 evőkanál brisket rub
- ½ evőkanál SPG fűszerkeverék
- 1 evőkanál liszt
Használt fűszerek:
👉 Brisket Rub
👉 SPG
👨🍳 Elkészítés:
- A húsokat kockára vágjuk, majd a vöröshagymát is felaprítjuk.
- A vöröshagymát üvegesre pirítjuk a zsírban, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és még 1-2 percig pirítjuk.
- Rászórjuk a pirospaprikát, kevés vízzel felöntjük, és zsírjára pirítjuk.
- Hozzáadjuk a húst, a fűszerekkel ízesítjük, majd beletesszük a lisztet.
- Ha a savanyú káposzta nagyon savanyú, akkor lemossuk, ha szükséges a levét kinyomkodjuk és a húshoz keverjük, majd annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje.
- Fedő alatt kb. másfél órát főzzük, majd fedő nélkül további fél órát.
🔥 Hol készült nálunk?
- Kamado grillben – 140 °C-on, indirekt hőn.
- Sütőben – 160 °C-on, légkeveréssel.
Mindkét módszerrel isteni lesz, de a Kamadóban készült verzió kap egy extra füstös aromát, amitől garantáltan mennyei!
📲 Kövess minket!
Ha tetszett a recept, iratkozz fel YouTube csatornánkra, és ne maradj le a jobbnál jobb tartalmakról!
Kövess minket a közösségi médiában is, hogy elsőként értesülj a legújabb receptekről, akciókról és BBQ tippekről!
👉🏻 https://www.facebook.com/suncitybbq
👉🏻 https://www.instagram.com/suncity_bbq
👉🏻 https://www.tiktok.com/@suncitybbq?lang=hu-HU